Harrijoen silta

Harrijoen silta on suljettuna 03 - 05.10.2016 välisen ajan. Silta uusitaan ja siitä ei pääse kulkemaan kyseisenä aikana. Kioskin puoleista penkkaa madalletaan viikolla 37 ja silta tehdään elementeistä, joten se valmistuu nopealla aikataululla. Siltatyön ajankohta on muuttunut luontopalvelujen pyynnöstä.

LKL:n tiedote Ho:n päätöksistä

LKL:n tiedote 05.09.2016

Elsaojan isomus

Elsaojan Kultainen Minna

Lähes 30 gramman kultahippu sai nimen Kultainen Minna.

  •  

    Lapin Kansa 03.08.2016

Olli Miettunen

Mukavasti kämmenellä kiiltelee kesän tähän mennessä suurin kultahippu, jonka ilmajokelaiset kaverukset Anssi Niemelä ja Harri Rasku löysivät Kultaisen Pukin valtaukselta Palsinojan ja Elsanojan tienoilta. Painoa löydöllä on 29,6 grammaa. Ennen juhannusta Kaarina ja Jussi Jauhiainen huuhtoivat 29,12 gramman isommuksen Moberginojalta Kutturan suunnalla.

Uusin löytö sai nimen Kultainen Minna Niemelän äidin mukaan. Löytäjien mukaan hippu pannaan myyntiin, kun taas Jauhiaiset aikoivat tehdä omasta Leon päivänä tehdystä löydöstään Leijonantassusta eläkerahaston.

Kesän kaivukaudelta ei toistaiseksi ole tullut tietoa muista onnistumisista. Suurimpien kultalöytöjen listalla Minna aiheuttaa pienen muutoksen.

Ursus, Lemmenjoen isomus

Kesän suurin kultahippu löytyi Lemmenjoelta

 

URSUS

Ursukseksi nimetty hippu painoi tuoreessa punnituksessa hieman yli 119 grammaa, mutta kuivumisen jälkeen sen paino laski karvan verran 118 gramman puolelle. KUVA: Markku Arrela

KOTIMAA 19.8.2016 19:29

KALEVA

Kari ja Sirkka Merenluoto löysivät Lemmenjoelta perjantaina noin 119 grammaa painavan kultahipun. Kyseessä on oululaisen Kurukorun kultaseppä Janne Kanniston mukaan kesän suurin löydetty hippu.

Kultahippu löytyi perjantaina perinteisiltä kullankaivuualueilta Puskuojalta, josta on Kanniston mukaan kaivettu kultaa Lemmenjoen koko kultahistorian ajan. Tuore löytö on Merenluotojen kullankaivuu-uran toiseksi suurin hippu. Suurin, 127-grammainen hippu löytyi samalta alueelta muutama vuosi sitten.

Perjantaina löytynyt ja alustavasti Ursus-nimen saanut kultahippu löytyi Nipan kaivoksilla aamutoimien yhteydessä, kun Kari Merenluoto näki sen keltaisen värin pilkottavan rihlasta. Värinpilkahdus paljastui poikkeuksellisen suureksi kultahipuksi.

Merenluodoilla on kymmenien vuosien kokemus kullankaivuussa. Kari Merenluoto on ollut 1970-luvun loppupuolella legendaarisen kullankaivaja Niilo "Nipa" Raumalan opissa.

Hippu nimettiin Ursukseksi siinä olevien karhua muistuttavien muotojen vuoksi. Kanniston mukaan perjantaina löytynyt Ursus on näyttävä ja valoisa kultahippu.

Kyseessä on harvinainen ja historiankirjoihin menevä hippu, joka varmasti löytää tiensä jonkun kokoelmaan, Kannisto sanoo.

Hipulla on Kanniston mukaan huomattava rahallinen arvo.

Hipun arvo ei perustu painoon vaan ulkonäköön, löytöpaikkaan, löytäjien taustoihin ja historiallisiin seikkoihin. Tässä hipussa kaikki osuu hirveän hyvin kohdalleen. Hyvännäköinen, kaunis hippu, Kannisto kuvailee.

 

Piispanpysäkki

Piispanpysäkin valitusaika on päättynyt.

Lupa on nyt lainvoimainen, joten voitte mennä kaivamaan.

Lapiot heilumaan ja rännit kolisemaan, nyt se taas onnistuu.