Ei tullut sääskiä - onneksi tuli hippuja


Edellisen blogini kesäkuussa otsikoin "Alkoi odotettu sääskikesä hippuineen". Ei tullut ainakaan Lemmenjoen kultamailla sääskikesää. Sitä tuskin kukaan toivoikaan eivätkä linnutkaan näytä kärsineen.

Lue lisää: Ei tullut sääskiä - onneksi tuli hippuja

Alkoi odotettu sääskikesä hippuineen

27.06.2016

Kaivukausi alkoi tavanomaista aikaisemmin ja sen mukana uutiset isommuksista aikaistuivat. Lapiokaivajan tiedossa oleva suurin 29 gr ja konekaivajalla 23 gr.

Lue lisää: Alkoi odotettu sääskikesä hippuineen

Kohti uutta kaivukautta

torstai 21. huhtikuuta 2016


 
Nuorisojäsenyys etenee 

Lapin Kullankaivajain Liiton vuosikokouksessa sääntömuutoksien ensimmäisessä käsittelyssä hyväksyttiin muutos, jonka mukaan perustetaan erityinen nuorisojäsenluokka. Se on osa pyrkimystä saada kullankaivuun ja huuhdontakisoihin lisää nuoria.

Lue lisää: Kohti uutta kaivukautta

Vaihteeksi hyviäkin uutisia

Saamelaisten kansallispäivänä 6.2.2016.


Minulla oli aikoinaan mahdollisuus osallistua pari kertaa kutsuttuna Saamelaisten kansallispäivän vastaanotolle Siidassa ennen Sajoksen aikakautta. Mahtavia tilaisuuksia, joissa nautittiin saamelaiskulttuurin eri muodoista. Oli mahdollisuus tavata saamelaisaktiivituttuja ja solmia uusia tuttavuuksia. 

Lue lisää: Vaihteeksi hyviäkin uutisia

Ministerien Stubb ja Pekkarinen lausumat eduskunnassa

Kun on seurannut keskustelua valtiovarainministeri Alexander Stubbin eduskunnalle antamasta virheellisesti tiedosta eduskunnalle, tuntuu jotenkin tutulta. Väistämättä palautuu mieleen keskustelu eduskunnassa kaivoslain käsittelyssä.

Lue lisää: Ministerien Stubb ja Pekkarinen lausumat eduskunnassa