Kaivinkoneiden kolinaa Lemmenjoelta

Kun aamukahvin jälkeen aamusella läksi Ruitunmutkan kämpältä montulle, oli jo jonkun aikaa kuulunut kaivinkoneen ja seulan kolinaa. Se jatkui vielä pitkään sen jälkeen, kun illansuussa lapiotyöstä raskautettuna palailin kämpälle. Konekaivajille 12 tunnin työpäivät ovat tavallisia.

Lue lisää: Kaivinkoneiden kolinaa Lemmenjoelta

Kesä alkoi valitettavasti uudella valituskierroksella

On perin turhauttavaa taas tässäkin blogissa palata Saamelaiskäräjät-ongelmaan. Huhtikuun blogissa vielä nostattelin toivoa, että käräjien uudella johdolla olisi ryhtiä irrottautua edellisen puheenjohtajan yltiöpäisestä linjasta. Mutta ei. Se on aloittanut taas uuden valitustehtailukierroksen.

Lue lisää: Kesä alkoi valitettavasti uudella valituskierroksella

Mitäs me uudet puheenjohtajat

Tulin valituksi kullankaivajien puheenjohtajaksi. Kiitos luottamuksesta. Valintapäivä 28.3. oli sikälikin historiallinen Inarin kirkonkylässä, että silloin valittiin myös uusi puheenjohtaja, Tiina Sanila-Aikio Saamelaiskäräjille.

Lue lisää: Mitäs me uudet puheenjohtajat

Kesän alkaessa

Niin se taas alkaa, se kesä. Täällä sywässä etelässä on jo ensimmäiset helteet nautittu ja vastaavasti Lapin kultamaita huuhtelee kevättulvat. Ensimmäiset kaivajat ainakin Lemmenjoella ovat jo olleet jonkin aikaa työn touhussa.

Lue lisää: Kesän alkaessa

Mauri iskee taas!

Kirjoitin syksyllä blogiani otsikolla "Vaviskaa kalastajat, metsästäjät, vaeltajat ja marjastajat". Yritin olla hieman provosoiva ja liioitella. Tuli kuitenkin reilusti vähäteltyä. Nimittäin metsähallituslain uudistaminen on menossa vielä enemmän penkin alle kuin pahimmissa kuvitelmissani syksyllä kuvittelin.

Lue lisää: Mauri iskee taas!